Újságíró tábort hirdet a Fiatal Újságírók Egyesülete Nagyatádon

Az újságírás és a média világa iránt érdeklődő fiatalok számára változatos programokkal készül a nagyatádi egyesület az őszi szünetre. Október 25-én, péntek délután, illetve október 28-30. között 8:00-tól 16:00-ig újságíró tábort rendeznek 12-20 éveseknek.

A tábor során a résztvevők közelebbről megismerkedhetnek az újságíró szakmával, a csoportos, illetve egyéni feladatok által pedig betekintést nyerhetnek a munkafolyamatok különböző fázisaiba. Milyen a jó cím, hogyan készül egy cikk, mire fontos odafigyelni, amikor online tájékozódunk – a többi között ezek a kérdések is előkerülnek.

Hétfőn a csapat ellátogat a Bertók László Városi Könyvtárba, illetve a Városi Múzeumba, ahol előadásokon, illetve tárlatvezetésen vesznek részt. A keddi nap a kirándulásé, melynek helyszíne az időjárás függvényében dől el. Az őszi újságíró tábor a szerdai nappal zárul, ekkor zajlik az elkészült munkák bemutatása, értékelése, illetve kötetlen, levezető programok várják az érdeklődőket.

A táborba 2024.10.23-ig lehet jelentkezni, személyesen az Ady Gimnáziumban, Hornyák Kata tanárnőnél, online pedig a tabor.adyakszemle.hu weboldalon. Az újságíró tábor létrejöttét a Tesco „Ön választ, mi segítünk” kezdeményezése, valamint Nagyatád Város Önkormányzatának támogatása tette lehetővé.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás