Négy vadásztábort tartottak Kaszón ezen a nyáron

Van, aki évről évre visszajár a bentlakásos a vadásztáborba, ahol egy erdőpedagógus az egész hetet a gyerekekkel tölti, hivatásos vadászok és erdészek pedig közreműködnek a munkában.

Jellemzően 8 és 14 év közötti gyerekek érkeznek a Kaszó Zrt. bentlakásos vadásztáborába, ahol a fiatalokat hatszemélyes faházakban szállásolják el. Egy-egy turnusban maximum 25 gyereket fogadnak, ez a létszám jobbára be is telik.

– Az ország minden részéről jönnek, most miskolci, szegedi és gyulai gyerek is jött – meséli Raffainé Gerlecz Mónika táborvezető, aki egyben a Vadász Göri Erdei Iskola vezetője is.

A tábor idején számos program várja a táborozókat, a legizgalmasabb ezek között az éjszakai vadles, de ezen túl vadászkürtölés, gombaismereti bemutató, vadasparklátogatás, kisvasút, kézműves foglalkozás, solymászbemutató és a Segősdi Hagyományőrző és Íjász Egyesület bemutatója is a programok részét képezi. Természetesen a vadászati kultúrát is megismerhetik a résztvevők, hisz a foglalkozások célja, hogy táborozók szoros kapcsolatba kerüljenek az erdővel, és az ahhoz kötődő élővilággal. A lombkoronasétány is újra látogatható, természetesen ez sem maradhat ki a bőséges programkínálatból.

Összefoglalva: unatkozni nincs idejük a gyerekeknek, de azért kikapcsolódásra is jut idő. A nagy melegben, délutáni pihenés gyanánt a medencézés is belefér. A táborban egyébként napi hatszor kapnak enni, de a fentebb soroltak miatt szükség is van az energiára.

Nemcsak a korosztály vegyes, de a szülői háttér is. Van, aki vadászcsaládból érkezik, de teljesen laikusok is megfordulnak a táborban, viszont többeknek meghatározó élménnyé válik ez a pár nap. Jellemző, hogy a tábor végére a folyamatosan kézben tartott mobiltelefont felváltja a kíváncsiság, és lássuk be: manapság már önmagában ezért is megérné az egész.

(Galéria, fotók: Pünkösd Márton)

Megosztás