Zajlanak a könyvtári napok

Hétfőn a Mosolygyár Egyesület munkatársai érkeztek VR szemüvegekkel, szerda délelőtt MaszatVilág foglalkozás várta a legkisebbeket, délután pedig Pedró, az ország leghíresebb vidrájának könyvét mutatta be Balogh Márta. Szombaton pedig Fiala Borcsa író, szerkesztő és újságíró lesz a Bertók László Városi Könyvtár vendége.

A Mosolygyár Egyesület feltett szándéka, hogy a pedagógusokkal együttműködve valamelyest eltolódjon az oktatási az élmény alapú tanulás irányába, amelyet VR szemüvegek alkalmazásával szeretnének elérni, hisz ezek az eszközök már messze nem a játékról szólnak, hanem számos olyan dolgot tapasztalhatnak meg a használóik, amelyeket a való életben nehezen, vagy egyáltalán nem. Hétfőn két nagyatádi általános iskola 2-2 osztálya kóstolhatott bele ebbe az élménybe.

Szerda délelőtt a legkisebbek otthona lett a könyvtár gyermekrészlege, MaszatVilág foglalkozáson vehettek részt, ami egy kreatív, kézműves foglalkozássorozat.

Délután Balogh Márta mutatta be Pedró mese című könyvét, amely az ország leghíresebb vidrájának online naplójából született.

– Működik közöttünk a gondolatátvitel – mondta Balogh Márta, amikor arról kérdezték, hogy hogyan születnek meg a bejegyzések, fejezetek. – Úgy gondolom, hogy oka volt annak, hogy Pedro hozzám került, és annak is, hogy elkezdtem leírni a gondolatait. Megtanultam, hogy a legnagyobb rosszból is fel lehet állni.

Egyébként a Vidrapark hétvégente most is nyitva tart (kivéve esőben), hamarosan pedig jön a hagyományos tökfaragó rendezvény, amelyet október 26-án rendeznek meg a parkban.

Szombaton Fiala Borcsa lesz a könyvtár vendége, aki gyermek- és ifjúsági regényeiről fog mesélni.

(Képek: Kóczián Zoltán Gergely)

Megosztás