Tekeredik a kavics, kígyó akar lenni

Egyre több színes kavics kerül a Tekergőhöz, a kígyóhoz. Tekergő pár napja került ki a régi kupakgyűjtő szív helyére. Az ötletgazda és kivitelező egy mindössze 11 éves kislány.

Biztos, hogy több nagyatádi találkozott már festett kavicsokkal, amihez egy rövid kísérőszöveget is mellékeltek. Ezeket egy Mia nevű kislány „hagyta el” szerte a városban. A festett kavics, és a hozzá tartozó kísérőszöveg minden megtalálónak mosolyt csalt – köztük ezen sorok írójának – az arcára.

Most azt eszelte ki, hogy ne csak ő adjon festett, színes kavicsokat, hanem a nagyatádi gyermekek adják hozzá a saját köveiket Tekergőhöz, a kígyóhoz.

Édesanyja elmondta, hogy valami központi helyet kerestek, olyat, ahol a közlekedést nem zavarja, ám mégis szem előtt van. Így esett a választást a Kossuth utca és az Aradi utca sarkára, a régi kupakgyűjtő szíves helyére.

Tekergő két nappal ezelőtt került ki, csupán néhány kővel, hétfő reggelre azonban már negyven kavicsot számlálhatott meg az arra járó, a közösségi médiában pedig több fotó is készült, ahogy mosolygó gyermekek teszik hozzá a maguk kavicsát a kígyóhoz.

– Nem is reméltük, hogy ennyien csatlakoznak a kezdeményezéshez. Reméljük, hogy még maradhat egy darabig, és sokan segítenek, hogy Tekergő egyre nagyobb lehessen – fogalmazott Mia édesanyja.

Megosztás