Országos könyvtári napok a nagyatádi könyvtárban

Könyvtárban lenni jó; néha úgy érzi magát ott az ember, mint valami pályaudvaron, s ha egzotikus tájakról olvas, mintha vonat röpítené távoli partok felé, írja Umberto Eco A prágai temető című kiváló regényében. Egy olyan hely, ami számtalan kaput nyit számtalan világra. A jövő héten a Bertók László Városi Könyvtár – csatlakozva az Országos könyvtári napokhoz – számos programot szervezett.

Egyfelől a gyerekkönyvtár folyosójára felkerültek a korábban meghirdetett rajzpályázatra beérkezett legjobb művek, ez már hétfőtől látható lesz. A felnőtt könyvtár számítógépes termében a 110 éves magyar animáció és a 70 éves diafilmgyártás előtt tisztelegnek egy minikiállítással. (A tárgyak és relikviák a könyvtár, a Nagyatádi Fotókör, Ország Balázs, és Kóczián Zoltán G. gyűjteményéből származnak.)

Szintúgy hétfőn a retro könyvvásár is elkezdődik, a szokásokhoz híven a már selejtezett, ám használható könyvek találhatóak meg a kínálatban.

Szerdán a MaszatVilág foglalkozással várják a legkisebbeket, ez a 1,5 – 2 évesek célozza meg. Aznap délután Balogh Márta leghíresebb vidrájáról, Pedróról készült könyvét mutatja be.

Szombaton délelőtt 9 órától Fiala Borcsa írónő lesz a könyvtár vendége – itt dedikáltatásra és könyvvásárlásra is lehetőség lesz. Ezen a napon díjazzák a nyári olvasás kihívás résztvevőit is.

Az összes esemény leírását és részleteit megtalálhatják a könyvtár közösségi oldalán.

A jövő héten a könyvtári beiratkozás ingyenes lesz, ráadásul, aki jóideje nem vitte vissza a kölcsönzött könyveket, neki nem kell büntetést fizetnie.

Megosztás