Már több száz kavicsból áll Tekergő

Szeptember elején számoltunk be róla, hogy egy nagyatádi kislány kezdeményezésére egy közösségi kavicsfestő akció indult; bárki hozzáteheti a magáét a kőkígyóhoz.

Ha valaki Nagyatádon, a sétáló utca nyugati sarkánál, a testvérvárosok oszlopa körül sétál, biztosan észrevette már a színes, festett kavicsokból álló Tekergőt, a kőkígyót.

A több mint egy hónapja indult kezdeményezés nem csak a közösségi médiában népszerű, hanem ténylegesen aktivizálja a nagyatádi gyerekeket, ugyanis – a péntek délutáni kavicsszámlálás alapján – már 308 festett kőből áll a kígyó teste. Ez minden várakozást felülmúl, és igazán színes, üde színfoltja a belvárosnak.

Szívmelengető látványt nyújtanak az őszi falevelek között megbújt, a térkő szürkeségét megtörő szebbnél szebb kavicsok. Láthatunk egyszerűeket, kreatívokat, mintásat, pöttyöset és még több száz fajtát. Mindegyik egyedi és különleges.

Lehet eső, fújhat a szél, tűzhet a nap – a nagyatádi kőkígyó kitartóan tekergőzik. Arra figyeljünk, hogyha festett kavicsunkkal bővítenénk Tekergőt, akkor olyan hozzávalókat használjunk, melyek ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben (például akrilt, festéksprayt vagy körömlakkot). Ha pedig valaki erre jár, és látja, hogy Tekergő kavicsai kicsit ziláltak, álljon meg egy pillanatra és nyugodtan igazítsa meg, hogy mások is gyönyörködhessenek benne, és mosolyt csaljon mindenki arcára.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás