Hamarosan újra megrendezik a Bertók László versmondó emlékversenyt 

„Valamit a percek közé…” címmel hirdették meg a Bertók Lászlónak emléket állító szavalóversenyt. Két verssel, két kategóriában lehet nevezni október 13-ig. A versenyt október 26-án rendezik. A legjobbak pénzdíjban és értékes könyvjutalomban részesülnek.

Október végén rendezik meg Nagyatádon “Valamit a percek közé…” címmel a Bertók László versmondó emlékversenyt a turisztikai központban.

A versenyre két verssel lehet nevezni. A kikötés annyi, hogy az egyiknek Bertók László költeményének kell lennie, a másiknak pedig egy huszadik, vagy huszonegyedik századi költő versének, továbbá egyik sem lehet 5 percnél hosszabb.

Nemcsak a diákokat, hanem a felnőtteket is várják a megmérettetésre, nevezni két kategóriában lehet:

  • Ifjúsági (akik betöltötték a 14. életévüket, és befejezték tanulmányaikat a nyolcadik évfolyamon)
  • Felnőtt (akik betöltötték a 21. életévüket)

Az előadott műveket szakmai zsűri értékeli, és a verseny legjobbjai értékes jutalomban részesülnek. A kategóriák első helyezettjeinek a Magyar Versmondók Egyesülete díjmentes részvételi lehetőséget biztosít a balatonszemesi Latinovits Zoltán vers- és prózamondó találkozón.

A nevezés díjtalan, a jelentkezési határidő pedig október 13. (vasárnap)

Jelentkezés módja:

  • az online jelentkezési lap kitöltésével: https://forms.gle/q2DiFA4ozNZpLFDC9
  • személyesen a Nagyatádi Kulturális Központban (7500 Nagyatád, Nagy Imre tér 1. / 2. sz. iroda)
  • papír alapú jelentkezési lap alábbi címre történő beküldésével: Nagyatádi Kulturális és Sport Központ (7500 Nagyatád, Nagy Imre tér 1.)
Megosztás