A hőségben is dübörgött a rock Nagyatádon

“A rock örök és elpusztíthatatlan”, hangzott el egykoron a P. Mobiltól, és úgy tűnik, hogy a régi mondás máig sem veszített az aktualitásából, hisz újabb és újabb trendek, zenei irányzatok jelennek meg, ám a rock népszerűsége már 70 éve töretlen. A rockerek, a motorosok és a motorosok rockerek kiváló hétvégét töltöttek Nagyatádon a régi laktanya területén, a Nagyatádi MotoRock Fesztiválon.

A 12. alkalommal megrendezett fesztivál kétségtelenül legnagyobb közönséget vonzó együttese a nemrégiben énekescserén átesett Pokolgép, illetve a harmincadik jubileumát ünneplő Junkies volt, de a közönség lelkesen fogadta a kevésbé ismert zenekarokat is. Igaz, a fesztivál kimondott célja, hogy azok a formációk is színpadra kerüljenek, akik ritkábban jutnak szerephez. 

Ráadásul hiába volt (és van) hőségriasztás, és valóban rekkenő hőség még naplemente után is, a fesztivál látogatóit ez cseppet sem zavarta, maximum a folyadékbevitelre figyeltek némileg komolyabban, főleg azok, akik a sörivó versenyre is beneveztek.

Pénteken este a Flout nevű formáció hangolt a Pokolgépre, utóbbi valamivel fél 11 után csapott a húrok közé, méghozzá már az új énessel, Bánhegyesi Richárddal. A valamivel több mint egyórás koncerten eljátszották a legismertebb dalokat, de egy új szerzeményt is hallott tőlük a közönség, egészen pontosan egy Petőfi Sándor verset zenésítettek meg, de kiderült az is, hogy a banda új nagylemezt készít.

Szóval, némi igazság valóban van az elpusztíthatatlanságban, hisz az 1980-ban alapított zenekar (és legfőképpen Kukovecz Gábor gitáros) energiája és kreativitása úgy tűnik, hogy kiapadhatatlan, nemkülönben a közönségé, akik a trópusi éjszaka ellenére is fáradhatatlanul tomboltak.

Szombaton többek között a Prosectura punkzenekar is játszott volna Nagyatádon, ám helyettük a Radar nevű heavy metal formáció ugrott be, ami zeneileg talán jobban is illett a fesztivál zenei kínálatába. Előtte, a hagyományos motoros felvonulás sem maradhatott el: a laktanyából indulva tettek egy tiszteletkört a városban a motorosok, visszaérve pedig a motorhang- és szépségversenyt rendezték meg.

Este az End of Paradise nevű formációt követően várt a mámor a közönségre, a Junkies zárta a fesztivál zenei programját.

A szervező, Tóth Csaba elmondta, hogy a fesztivál nem valósulhatott volna meg a számos támogató nélkül. Az eseményt jövőre is megrendezik, már a dátum is megvan: 2025. július 11. és 13. között dübörög újra a rock Nagyatádon.

(Kiemelt kép: Szőcsényi Gábor)

Megosztás