Lehet, hogy nagyatádi lány is bekerül a ritmikus gimnasztika válogatottjába

Vlasics Zorka kapott meghívást a ritmikus gimnasztika junior válogatottjának válogatójára. Ha bekerül a csapatba, akkor Tallinba megy Európa-bajnokságra, ezt követően pedig Bulgáriába világbajnokságra. Mindez rengeteg munkával jár.

Zorka a korcsoportjában az országban a legmagasabb szinten versenyez, nyert már diákolimpiát is, és az eredményei alapján kapott meghívót a ritmikus gimnasztika junior válogatottjának válogatójára. Ez egy igazán elit klub, hisz az országból mindössze tizenketten kaptak meghívót. Most a kéthetes válogató első hete zajlik, napi 8 órában. A tizenkét fős mezőny azóta már tízfősre apadt, ám a keretszűkítés még nem ért véget, hisz a válogatott hat fővel képviseli majd hazánkat a különböző nemzetközi tornákon, illetve a jövőre esedékes, Észtországban rendezett Európa-bajnokságon, valamint a Bulgáriában rendezett világbajnokságon.

Az, hogy meghívást kapott a válogatóra, főleg vidékiként, azt mutatja, hogy van keresnivalója a mezőnyben: Nagyatádról ő az egyetlen, Pécsről ketten kerültek be, a többiek mind fővárosaik. Magyarországon egyébként 51 ritmikusgimnasztika-klub van, közülük 30 vidéki. A válogató is a fővárosban zajlik, a gyerekkel négyfős szakmai stáb dolgozik.

Ha Zorka a keretszűkítés után is bent marad, akkor az ősz a felkészülés jegyében zajlik majd, szintén Budapesten. Ez rendkívüli áldozat mind a részéről, mind pedig a szülei részéről. 

– A válogatón ő a legfiatalabb, de hihetetlenül szorgalmas, nem panaszkodik, sírni sem láttam még soha. Emellett kitűnő tanuló, és úgy, hogy közben napi két órát utazik hat éve minden nap azért, hogy edzeni tudjon – mondta el az Atádhírnek Dr. Balogh Orsolya, az LSC Ritmikus Gimnasztika SE elnöke és vezetőedzője.

Megosztás