A kiteljesedés felé

Már 5 éve, egy sikeres festőtábort követően fogalmazódott meg az ötlet az alkotókban, hogy rendszeresebben találkoznának, festenének közösen. Ezt az ötletet felkarolta a kulturális központ, Nádas József festőművész pedig kéthetente keddenként találkozik a kamarateremben az amatőr festőkkel.

– Nálam alapvető, hogy egy vagyok közülük, a találkozások alkalmával senki nem érzi azt, hogy gyengébb a másiknál, hisz mindenki az önmaga ritmusában fejlődik – fogalmaz Nádas József festőművész, miközben épp az egyik alkotó vásznán mutatja meg a szükséges ecsetvonásokat.

Általában az ilyen alkalmakra 8-10 ember érkezik, van, aki már a kezdetek óta együtt dolgozik Nádas Józseffel.

– Sokat fejlődtek, de a lényeg talán nem is ez, hanem a közösségépítés; az, hogy szervezett keretek között teljesedhetnek ki az alkotók – mondja.

Ráadásul mindenki azt fest, amit szeretne, erre vonatkozó szabályok nincsenek, hisz az alkotási folyamatot nem lehet ilyen mértékű keretek közé szorítani.

– Senkinek nem kell feszélyezve éreznie magát amiatt, mert éppen gyengébb képességekkel rendelkezik. Azért vannak ezek az alkalmak, hogy együtt, egymástól tanuljunk – teszi hozzá Nádas József.

A közösség befogadó, és új jelentkezőket is várnak. A találkozások ingyenesek, az alkotóknak csak a festéshez szükséges eszközöket kell beszerezniük, a találkozásokra pedig kéthetente keddenként 9 és 15 óra között kerül sor a Nagyatádi Kulturális Központban.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás