Hamarosan itt a jubileumi, 35. eXtremeMan

Augusztus 10-én rendezik meg a versenyt, de már a verseny hetének közepétől számos kísérőprogrammal készülnek a szervezők.

– A verseny folyton változik, valamit többletet mindig igyekszünk hozzáadni, hogy ne mindig ugyanarra a Nagyatádra érkezzenek a versenyzők – mondta dr. Herr Gyula versenyigazgató.

Idén más útvonalon fog haladni a kerékpárosok mezőnye, Berzence irányából érkeznek Nagyatádra a versenyzők, akik 4×30 kilométeres etapot teljesítenek majd a taranyi és a berzencei úton. Azért, hogy a versenyzők is megismerjék az új útvonalat, a versenyt megelőző csütörtökön egy közös pályabejárást tartanak, ahova szeretettel verjek a kerékpározni vágyó nagyatádiakat is.

– Aki még sosem kerékpározott bolyban, itt megismerkedhet ezzel az élménnyel is, hisz a bejáráson nem versenytempóban fognak haladni az indulók sem.

Már szerdán is lesznek programok, például a Hotel Solarban a 35 éves verseny történetéről egy képes kiállítást nézhetnek meg az érdeklődők, illetve aznap este lesz a Lehet még egy kört? augusztusi állomása, ahol a nagyatádiak akár az eXtremeMan korábbi, esetleg későbbi bajnokaival együtt teljesíthetik a távot. 

A péntek a családokról fog szólni, délelőtt női és manófutás is lesz, utóbbi a 2 és 11 év közötti gyerekeknek szól. Aznap – a két családi futam között – kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, délután pedig – 16:30-tól – szakmai előadások lesznek az eXtremeMan téren, itt két előadó beszél majd az “Az Ironman egy kis tudomány” címmel. Az előadások is nyilvánosak, bárki részt vehet rajtuk.

A verseny napján, a szokásoknak megfelelően, Gyékényesen az úszással kezd a mezőny, aztán biciklin, az új útvonalon indulnak el Nagyatád irányába. Dr. Herr Gyula elmondta, hogy az, aki a rajtot követő 5-10 percben elindul Nagyatádra, az a biciklisek útvonalán is tud még autózni, de később az egész pályát lezárják, így csak kerülővel lehet majd visszajutni a városba.

A nevezők között feltűnnek korábbi bajnokok is, de a nagyatádiak közül a legjobb idővel rendelkező Kocsis Péter is rajthoz áll. (Ő 9 óra 5 perc alatt teljesítette a távot korábban.)

Szombaton a futópályát megnyitják a nézők előtt is, azaz bárki, aki úgy érzi, kipróbálhatja magát akár egy körön át, hogy milyen is az eXtremeMan a Nagyatád Maraton Futófesztivál keretein belül. Ugyanaznap este fél 7-kor kezdődik az 50 km-es ultrafutó magyar bajnoki futam, a rajt a templom előtt lesz, a futópályán pedig 9 kört teljesítenek a versenyzők.

A részletes programot ide kattintva nézhetik meg, a lezárásokkal kapcsolatban pedig a későbbiekben, egy külön cikkben jelentkezünk.

Megosztás