Ezek a lezárások várhatók az eXtremeMan idején

Augusztus 10-én rendezik meg a 35. eXtremeMan hosszútávú triatlonversenyt. Ahogy minden évben, most is útlezárásokra kell számítani Nagyatádon és környékén, ezeket térképen is mutatjuk.

A versenyről, a kísérőprogramokról már korábban beszámoltunk, azokat az információkat itt lehet elérni:

Százával állnak rajthoz a versenyzők augusztus 10-én a 35. eXtremeMan versenyen, és az ehhez kapcsolódó többi programon. A versenyzők testi épsége, továbbá a verseny zavartalan lebonyolítása érdekében több utcában lezárásra, forgalomkorlátozásra kell számítani Nagyatádon, illetve a városon kívül is.

  • 2024. augusztus 4-én (vasárnap) este 9 órától egészen augusztus 12-én (hétfő) délig az uszoda parkolója le lesz zárva, illetve a strand parkolóját augusztus 7-én este 9-től zárják majd le, vasárnap reggel hatig. A szervezők emiatt azt javasolják, hogy a kemping előtti területet, valamint a volt Sörcentrum környezetében kialakított parkolókat használják az autósok.
  • A verseny kísérőrendezvényeként meghirdetett női futóverseny idejére 2024. augusztus 9-én (péntek) 10:00 és 10:30 között a Zrínyi utca a Kápolna utca és a Munkás utca között, majd az „eXtremeManó” futóversenyek és a Babakocsis futam idejére 11:30 és dél között a Zrínyi utcának a Kápolna utca és az Alkotmány utca közötti szakasza az autós forgalom elől zárva lesz.

A verseny napján a kerékpározás reggel 9 és 18 óra között, módosított útvonalon zajlik. A versenyzők Berzence irányából érkeznek Nagyatádra. 

  • A verseny kerékpáros forgalma miatt a 681-es út az autós forgalom elől lezárásra kerül, a zárás érinti a körforgalmat, valamint a Dózsa György utcának a Kápolna utcáig terjedő szakaszát is – közölték a szervezők.
  • A kerékpározás az eXtremeMan tér (Városi Strand) felé az Alkotmány utcán megy le, a Kápolna utcán pedig jön vissza a Dózsa György utcára. Ezért az Alkotmány utca és a Kápolna utca teljes szakasza zárva lesz 9 és 18 óra között. A Zrínyi utcának a Kápolna utca. – Alkotmány utca sarkáig terjedő szakasza is zárva lesz az autós forgalom elől – tették hozzá.

Fontos kiemelni, hogy Nagyatádról Tarany csak Háromfa irányából lesz megközelíthető a kerékpározás ideje alatt, hisz az úgynevezett “kiskör” érinti a taranyi utat is.

A futópálya nyomvonala nem változott az előző évekhez képest: a pálya kijelölésekor arra törekedtek, hogy Nagyatád legszebb tereit, legszebb szobrait és épületeit mutassák be a sportolóknak a szervezők.

Pirossal a lezárt szakaszokat jelölték a szervezők. (Kattintva nagyobb lesz a térkép.)

A futás ideje alatt is lesznek lezárások:

  • 11:00 és 23:45 között a „régi 68-as főútnak”, a Hunyadi utca – Árpád utcai kereszteződésétől kezdődően a Széchenyi tér, majd a Baross Gábor utca jelzőlámpás kereszteződésig a forgalom elől lezárt terület lesz.
  • A lezárás érinti az Aradi utcát a jelzőlámpás kereszteződéstől a piaci sétányig tartó szakaszát is, valamint a Temesvári utca sem lesz járható az autós forgalom számára.
  • A futópálya előkészületi munkái, illetve a futás idejére 2024. augusztus 10-én 10:00 – 24:00  között a Zrínyi utca teljes hossza, valamint a Széchenyi térnek a Hunyadi utca sarkától az Atád áruházig elterülő szakasza is le lesz zárva az autós forgalom elől. 
  • A Zrínyi utca zárása mellett szükség van 2024. augusztus 10-én délelőtt tíz és este tíz között a Munkás utca lezárására egészen a Tallián utca sarkáig.

A parkolási rend is változik a városban a verseny idején:

A futópályán összesen négy frissítőállomást építenek fel a szervezők, melyek közül két állomást egy-egy belvárosi parkolóban helyeznek el. Az Atád áruháznak a Zrínyi utca felőli oldalán lévő parkolójában, illetve a Park Hotel előtti parkolóban frissítőállomások működnek majd.

  • A szervezők azt kérik, hogy ezt a két parkolót a versenyzők, illetve a frissítőállomásokon dolgozók munkája érdekében 2024. augusztus 9-én este 8 óra és augusztus 10-én késő este, háromnegyed 12 között hagyják szabadon.
  • A verseny napján az Atád áruház előtti parkolókban személyautók lehetnek, de azokkal a verseny futásának idejében, délelőtt 11 órától 23:45 nem tudnak közlekedni.
  • 2024. augusztus 10-én egész nap tilos lesz a parkolás a Temesvári utcából a Sportcsarnok felé vezető bekötő úton is.
  • A verseny napján a futás pályáján lévő két buszmegálló (Kossuth utca, Baross G. utca) nem fog működni.

A szervezők tisztelettel kérik a nagyatádiak és a vendégek türelmét és megértését a forgalmi korlátozások által okozott esetleges kellemetlenségek miatt.

(Kiemelt kép: archív, fotó: Pünkösd Márton)

Megosztás