„Ép testben épp, hogy élek”

Az ADYák Szemle fiataljai is publikálnak különböző témákban az Atádhíren az elkövetkezendő időkben. A cél, hogy lehetőséget adjunk a fiataloknak a publikálásra, az érdeklődési körük bemutatására. Rengel Tamás beszámolója.

Az adys diákok és kísérőtanáraik egy szervezett gyalogtúrán vettek részt október 16-án a Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett Világ Gyalogló (Hó)Nap alkalmából.

A pályázat lényege, hogy a résztvevő csoportok minél több tagból álljanak, minél többet gyalogoljanak a természetben, és a nap folyamán minél több egészséges ételt, italt fogyasszanak, miközben kreatív feladatokat oldanak meg.

A kísérők Bogdánné Basa Eszter és Horváth Veronika egészségügyi szakoktatók voltak.

A pályázat szempontjából külön fontos pont, hogy a túra során a helyi látványosságok, nevezetességek is bemutatásra kerüljenek játékos formában, így a nagyatádi diákok először a Széchenyi parkhoz mentek, ahol vaktérképpel tájékozódtak, megismerték a park nevezetességeit, majd a megszerzett információk alapján keresztrejtvényt oldottak meg a későbbiekben.

A következő állomás a Csónakázó tó melletti híd volt, ahol egy sportos, szórakoztató feladat teljesítésével tudtak a diákok átkelni azon.

Egészséges túra egészséges falatokat kíván, így az átkelés után egy közös étkezés következett.

Az étvágy fokozásának érdekében kreatív tányérokat kellett készíteniük a diákoknak egészséges ételekből, mely a pályázati kiírásban is szerepelt. A három legkreatívabb csapat díjazásban részesült.

A program 14:30-kor vette kezdetét, és nagyjából 18:15-kor fejeződött be. Közel 4 óra leforgása alatt a diákok és kísérőtanáraik kb. 10 km-t gyalogoltak Nagyatádon, így egy kreatív, színes, jókedvvel teli délutánt zárhattak a résztvevők.

Megosztás