Atád ízei – sörkorcsolya
Most egy sós receptet adok! Jól fog jönni azoknak akik már túlették magukat a karácsonyi édességekből. Mivel a szilveszter is közel, kell valami ropogtatnivaló a társasjáték partik mellé!
Alábbi recept nagyon fini, ropogós, mutatós és nem mellesleg pikk-pakk összedobható. Már mutatom is hogyan!
Így készítsd:
Először is vizezzünk be egy konyharuhát, mert réteslappal fogunk dolgozni és bizony az hamar kiszárad. A réteslapokat hosszában vágjuk ketté és fektessük rá a jól kicsavart konyharuhára majd takarjuk be vele. Az első lapot kenjük meg az olvasztott vajjal majd terítsük rá egy másikat, erre kenjük a sajtos keveréket. Most a rövidebbik oldalánál kezdve kekerjük fel. Körülbelül négy tekerés után érünk a tészta harmadához. Itt vágjuk el és kész is az első rúd. Egy ilyen csíkból három rudat tudunk formázni. Fektesük őket sütőpapírral borított tepsire. Kenjük meg a felvert tojással és szórjuk ízlés szerint, sajttal, szezám vagy lenmaggal. A sütőben 180 fokon barnára kell sütni. Ha kész, várjuk meg míg kihűl és már mehet is egy nagyobb bögrébe fejjel lefelé, mint a ropi!
Bevásárló lista:
1 cs. réteslap (160g), 50g gorgonzola, 150g macisajt (vagy más márkájú ömlesztett kenhető sajt),
2 ek. tejföl, 50g olvasztott vaj, pici só, bors, 1 db tojás a kenéshez (maradék fehérje is jó).
Szóráshoz tetszés szerint: reszelt sajt, szezámmag, lenmag.