Elfoglaltak voltak a nagyatádi dzsúdósok az elmúlt időszakban

Többször jártak külföldön, új edző érkezett a klubhoz, szép eredményekkel öregbítették a város hírnevét.

Szeptembertől kezdve egészen az elmúlt hétvégéig kemény, erőltetett menet várt a Nagyatádi Judo Club versenyzőire, ám versenyrutint muszáj volt szerezni, hisz legutóbb csaknem három hónappal ezelőtt, Kaszóban léptek tatamira.

A szakmai stáb kiegészült egy új edzővel. Járfás Levente Kaposvárról jár a versenyzőknek edzéseket tartani. Ő – lévén, még csak 23 éves – nemcsak edzősködik, hanem versenyez, igaz Kaposváron.

Szeptember 14-án az U12-es korosztály háromfős küldöttsége Szlovéniában versenyzett. Itt Gergely Natális aranyat, Szabó Menyhért pedig ezüstöt szerzett. Nagy Zalán -29 kg-ban mérlegelt, de ellenfél hiányában a -33 kg-os versenyzők között indult. Itt a negyedik helyet szerezte meg.

Egy héttel később Pakson, az Atom Kupán szerepeltek a fiatalok. A Diák C kategóriában a Magyar Kupában Gergely Natália és Nagy Zalán bronzérmet szereztek. A Diák B korosztály népes mezőnyében Szabó Menyhért helyezetlenül zárt.

28-án szintén Szlovéniában versenyeztek a nagyatádiak egy nemzetközi versenyen. Itt Nagy Zalán ezüstöt, Szabó Menyhért bronzott szerzett, míg Gergely Natália pontszerzést érő, ötödik helyezést ért el.

Október 6-án aztán Zágrábba utaztak. A meglehetősen népes és erős mezőnyben két bronz született (Nagy Zalán és Szabó Menyhért), Gergely Natália pedig a hetedik helyen zárta -32 kg-ban a megmérettetést.

(Kiemelt kép: depositphotos.com, fotók: Nagyatádi Judo Club)

Megosztás