A zene világnapját ünnepelték kedden a Bárdosban

Ráadásul az iskola névadója, Bárdos Lajos ma lenne 125 éves. A zene hozza össze az embereket, és a zene békét tud teremteni – vallotta Yehudi Menuhin hegedűművész, aki a 70-es években szorgalmazta, hogy legyen a zenének világnapja.

Gondolatai ma aktuálisabbak, mint valaha.

– A zene jókedvre derít, sokszor egész nap dúdolgatunk egy dallamot. A zenének millió változata van, soha nem egyforma. Mindenik embernek a lelkében dal van – idézte meg Babits Mihály A vihar című költeményét Gresa Lívia a köszöntőjében.

A zeneiskola növendékei fuvolán, zongorán, hegedűn és gitáron adtak elő különböző zeneműveket. A műsorban fellépett Balatincz Dorka, Csordás Lili, Gulyás Lotti, Hauptman Dávid, Radák Hédi, Striteczky Maja, Török-Kovács Dorottya és Zádori Lilla Kitti. A diákokat Vargáné Fekete Ilona, Ágh Lászlóné Horváth Petronella, Birkás Csaba és Sárközi Ferenc készítették fel. A kedd délelőtt ünnepségen elhangzottak a klasszikus darabok mellett populárisabb szólamok is, mint például a Karib-tenger kalózainak betétdala, vagy a Mesélek a bornak.

Megosztás