A ciklus utolsó testületi ülését tartották csütörtökön

A 2019-2024-es ciklus utolsó testületi ülésén több napirendi pontot tárgyalt a testület. Ormai István polgármester megköszönte a testület és a bizottságok munkáját, továbbá a nagyatádiaknak a 30 éve tartó bizalmat.

Több napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület csütörtökön. Döntött a testület az idősek otthona irodaépületét felújító vállalkozóról. A közbeszerzési eljárás során négy érvényes pályázat érkezett, közülük a legjobb, nettó 249 millió forintos ajánlatot a Pillér Invest Kft. adta.

Elfogadták továbbá a Nagyatádi Diákokért Alapítvány beszámolóját is. Az alapítvány az idei évben 1 millió 270 ezer forintot támogatást nyújtott a szociálisan rászoruló 33 nagyatádi hallgatónak.

A szakbizottság cikluson átívelő munkájának beszámolóját is elfogadták. Ormai István mindkét szakbizottságnak megköszönte, hogy eredményesen tevékenykedtek, mind a gazdasági, mind a humán közszolgáltatások bizottsága eredményesen hozzájárult az eredményes önkormányzati munkához. Érdekességképpen: 1994 óta 558 testületi ülést tartottak Nagyatádon.

– Ez a testület most egy különleges időszak végén búcsúzik. A munkát nehézségek és külső tényezők, mint a COVID és az energiaválság nehezítették. Nehéz volt elindulni, de még szebb, amit elértünk. Példaértékű és maradandó beruházások, fejlesztések történtek Nagyatádon. A testület tagjai legnehezebb döntések meghozatalában is társak voltak. Ez egy nehéz időszak volt, de bátran, tudatosan és határozottan keresték a megoldásokat – mondta Ormai István az ülés végén.

Hozzátette: minden megy tovább, új feladatok, új helyzetek várnak az új testületre, ehhez pedig eredményes munkát kívánt.

Tehát az önkormányzati munka nem áll meg: az új testület október 7-én tartja alakuló ülését.

A jövő héten hosszabb interjút közlünk Ormai István leköszönő, és dr. Ludas László hivatalba lépő polgármesterrel.

Megosztás